Categorie: Ons Brood
De desembroden van Jordy’s Bakery worden gemaakt met alleen basisingrediënten en bestaan altijd uit:
Een rijsmiddel, een graansoort, water en zout.
Het rijsmiddel is altijd één van de desemvarianten van Jordy. Het desem is gemaakt op basis van melkzuur. Dit zorgt ervoor dat het desembrood een minder zure smaak heeft dan de meeste andere desembroden. Bij de gistbroden is het desem gecombineerd met een natuurlijke gist. Het meel en de zaden die worden gebruikt komen bij Voogd Meelhandel vandaan en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Het zout is een zeezout uit Italië.
De broden worden gebakken volgens traditioneel Frans recept. Na het kneden van het brood krijgt het 24 uur de tijd om te rijzen. Daarna wordt het gebakken in een steenoven. Doordat het deeg direct op de hete ovenvloer terecht komt krijg het zijn karakteristieke knapperige korst.
Op deze pagina vind je alle ingrediënten die er in het brood te vinden zijn. De broden bevatten dus geen e-nummers, conserveringsmiddelen, broodverbeteraars en/of smaakversterkers. Ook zit er geen zuivel in de vorm van boter en/of melk door het brood. Dit betekent dat het brood een puur natuurproduct en veganistisch is. Naast de ingrediënten staan ook de allergenen vermeld bij elk brood. Voedselallergenen kunnen aanwezig zijn in ons brood en kunnen overgevoeligheidsreacties of allergieën veroorzaken.