Wie zijn wij

Ontmoet Jordy, zijn vrouw Marieke en alle andere medewerkers van Jordy’s Bakery.

Jordy

Jordy

“Ik ben trots op al mijn medewerkers en natuurlijk op al mijn producten”

Jordy Klootwijk, de naam zegt genoeg. Hij timmert alweer 8 jaar aan de weg en is inmiddels een erkende bakker in Rotterdam. Jordy begon met leveren aan horeca en mede dankzij het succes van de eerste winkel Jordy’s Bakery op de Nieuwe Binnenweg en het mede-oprichten van de Fenix Food Factory is hij uitgegroeid tot een waar begrip. Zijn concept is precies zoals hij het voor ogen had: een goed product dat zichzelf verkoopt aan de mensen.

Naast het werken in de bakkerij staat zijn leven in het teken van zijn jonge gezin. Hij brengt zijn vrije tijd graag door met vrouw Marieke en hun twee zoons. Of de jongens hun vader achterna gaan is de vraag, de keuze ligt bij hen. Kick, zijn zoon van bijna 5, zegt later een winkel te willen beginnen met zijn vader. Kick bakt de koekjes en Jordy zorgt voor het brood. Wij kunnen alleen maar hopen.

“Nu is het de tijd voor JORDYs. Met ons nieuwe merk JORDYs wil ik nog meer mensen verbinden en kennis laten maken met mijn producten. Ik ben trots op hoe snel Jordy’s Bakery is gegroeid en op iedereen die zich dag in, dag uit inzet voor het bedrijf en de producten. De gezelligheid in de winkels en de connectie met de klanten vind ik erg belangrijk. Alleen door stapsgewijze groei kan je voldoen aan de behoefte die er speelt in de omgeving. De desempizza is een nieuw begrip in Rotterdam, maar over een tijdje wil niemand meer anders. Wanneer je een goed en uniek product hebt, kun je op jezelf gaan vertrouwen.”

Marieke

Marieke

“Jordy’s Bakery is een onderdeel van mijn leven en die van Jordy”

Marieke Goedhart doet haar naam eer aan, iedereen die haar wel eens bij Jordy’s Bakery heeft gezien weet hoe lief deze vrouw is. Marieke verloor haar hart zo’n acht jaar geleden aan onze meesterbakker Jordy en sindsdien vormen de twee een top duo, zowel privé als zakelijk.

Samen met Jordy en hun kleine mannen Kick en Duuk brengt Marieke graag tijd door in het Kralingse Bos. Ideaal want het is zowat in de achtertuin. 


Lieve oppas Shannon zorgt voor de kids wanneer Jordy met zijn handen in het deeg staat en Marieke aan het werk is in één van de winkels. Zij is ooit gestart met de eerste winkel en stond veel achter de toonbank. Inmiddels is Marieke manusje van alles, zorgt zij dat de winkels er prachtig uit zien en dat iedereen in het bedrijf tevreden is en zich thuis voelt.

“Ik haal mijn energie uit het personeel en de gasten. Als ik één van onze winkels binnen wandel en ik zie dat iedereen het naar zijn zin heeft, word ik daar heel blij van.

Een mooi verhaal vind ik die van een paar jaar geleden, toen een man een paar keer per week brood bij ons kwam halen op de Nieuwe Binnenweg en verliefd werd op ons bakkersmeisje Monique. Na een tijdje is daar een echte Jordy’s Bakery baby uit ontstaan, zo mooi!

Ik hoop dat wij nog meer Rotterdammers kennis kunnen laten maken met ons heerlijke desembrood. Ik heb heel veel favoriete producten maar als ik nu moest kiezen zou ik voor de High Wine gaan in ons nieuwe restaurant, hmmmm smullen!”

Pieter

Pieter

“De heerlijke geur van vers gebakken brood ruik ik helaas na 14 jaar werken in een bakkerij niet meer.”

Vijf jaar geleden vroeg goede vriend Jordy of Pieter niet een paar uurtjes in de week kon helpen in de bakkerij. Destijds nog druk met zijn eigen bedrijf, sprong hij tijdelijk in en reed Pieter twee dagen per week langs vele horecaklanten met verse broden. Daar kwamen steeds meer werkzaamheden bij en inmiddels kun je beter vragen wat Pieter niet doet voor Jordy’s Bakery! Hij houdt zich als manager met heel veel verschillende aspecten van de bakkerij en winkels bezig.

“Mijn werk is heel gevarieerd en daar hou ik van. Ik vind het fantastisch hoe het bedrijf de afgelopen jaren is gegroeid. Jordy’s Bakery is inmiddels een gevestigde naam in Rotterdam en ver daarbuiten. We hebben nu naast de bakkerij drie winkels en het is leuk om per vestiging weer een heel ander team aan het werk te zien. Eén ding hebben we allemaal gemeen: iedereen staat echt voor Jordy’s Bakery!

Naast mijn werk heb ik een fantastische vrouw en twee prachtige kinderen. Ik vind het heerlijk om mijn vrije tijd met hen door te brengen. Mijn favoriete product is het Meergranen Desembrood, hoewel het Mais Landbrood hoog op de tweede plaats komt. Dit is een brood dat we nog niet zo lang in het assortiment hebben, maar meteen heel goed bij mij in de smaak viel.”

Ruben

Ruben

“De pompoendesem is de baas van al het brood.”

Onze Ruben geeft alweer twee jaar leiding bij Jordy’s Bakery op de Nieuwe Binnenweg. Hij vindt het heel bijzonder hoe zo’n klein bakkerijtje zo’n hechte ontmoetingsplek kan zijn met het brood als middel. Het is leuk om te zien hoe nieuwe klanten vaste klanten worden, en hoe vaste klanten bijna vrienden worden. Elke dag is anders, en dat maakt dat het nooit gaat vervelen. Sinds kort is Ruben werkelijk verslaafd aan pottenbakken, en misschien komt er ooit wel een eigen winkeltje waarin hij alles zelf maakt. Van de hummus en de espressokopjes, tot de borden en het flatbread.

“Ik sta voor kwaliteit, en een persoonlijke benadering. Het is belangrijk dat iedereen zich meteen welkom voelt. Wij hebben in dat oude, lieve winkeltje onze kleine wereld geschapen en ik wil graag dat klanten daar onderdeel van uit kunnen maken, en dat dan ook echt voelen. Daarom vind ik het essentieel dat de medewerkers alle facetten van de winkel beheersen, zo creëer je verantwoordelijkheid, maar vooral trots. Mijn favoriete product is het pompoendesem, zonder twijfel! En de eerste espresso van de dag. En de desempizza’s van JORDYs is ook altijd een goed idee. Moet ik nog even doorgaan?”

Floortje

Floortje

“De Fenix Food Factory is een creatieve en inspirerende plek.”

Na vijf jaar uit een rugzak geleefd te hebben over de hele wereld strandde Floortje twee jaar geleden tussen onze warme broden op de Nieuwe Binnenweg. Al snel opgeklommen naar de functie van bedrijfsleider kijkt zij met trots op ‘haar’ locatie in de Fenix Food Factory, een bruisende plek vol creativiteit met het mooiste uitzicht van de stad.

“De authentieke en bevlogen aanpak van de jonge ondernemers in de Fenix Food Factory is een voorbeeld van hoe de consument weer vertrouwen kan krijgen in de voedselindustrie. Katendrecht voelt echt als een tweede thuis en ik krijg er veel energie. Iedereen is creatief en dat inspireert. Naast mijn werk voor Jordy’s Bakery laat ik mijn creativiteit los in de ontwerpen van mijn zilveren sieraden. Ik droom ervan ooit mijn eigen zilversmid atelier te hebben mét succesvolle eigen collectie. Oh, én ik wil naar Antartica, het laatste continent dat nog op mijn lijstje ontbreekt. Voorlopig blijf ik in mijn eigen mooie Rotterdam

Nada

Nada

“Jordy’s Bakery voelt voor mij als thuiskomen.”

Begonnen in 2014 op de Nieuwe Binnenweg heeft Nada een gezicht dat veel vaste klanten vanJordy’s Bakery goed kennen. Een avontuurlijk karakter en een echte foodie want wie aan Nada denkt, denkt aan avocado’s! Na een jaar reizen pakte zij de draad weer bij ons op en staat zij te shinen als bedrijfsleidster op de nieuwste locatie JORDYs in Kralingen. Daarnaast houdt zij zich bezig met de marketing.

In haar vrije tijd houdt Nada van feestjes, partijen en etentjes met vrienden. Ze doet aan sporten, yoga en meditatie en is daarnaast een echte onderneemster.

“JORDYs is een bedrijf dat erg goed bij mij past omdat het staat voor kwaliteit (van onze producten en van de service) en voor een persoonlijke benadering. Hier hecht ik zelf ook veel waarde aan in de horeca. Ik merk dit erg goed terug in hoe we met elkaar- en met de klanten omgaan. Het is een warme huiskamer waar ik met veel plezier dagelijks werk. De opstart van JORDYs was spannend, erg leerzaam en leuk om te doen. Nog steeds werken we elke dag met ons hele team hard om het concept neer te zetten.”

In de toekomst zou zij wellicht zelf iets met eten en ondernemen willen doen, hoewel ze wel merkt hoeveel verantwoordelijkheid het met zich meebrengt. Misschien in de toekomst! Avocado, anyone?

“Mijn lievelingspizza is zonder twijfel de 4 kazen van Booij op een meergranen desembodem. Ook staat op het menu van JORDYs een nieuw dessert: Bolletje Bolletje. Wat het precies inhoudt ga ik niet verklappen, maar het bevat een broodproduct en een samenwerking met de IJssalon. Het is echt sweeeet! Voor de ervaring moet je zeker zelf langs komen.”

Léon

Léon

“Help! Ik ben verslaafd aan onze croissants en koffiebroodjes!”

Als je op onze nieuwste locatie op de Vlietlaan bent geweest, kun je zijn stralende lach niet gemist hebben. Sinds de start van JORDYs draait Léon al mee als verantwoordelijke in de bakkerij en dat is hem op het lijf geschreven. Léon is een echte horecatijger en houdt ervan het mensen naar de zin te maken. Wanneer de zon nog op moet komen staat hij al klaar om de bakkerij te voorzien van vers brood, croissants en banket. Hij verwelkomt je met zijn enthousiasme en stralende lach. Dit plaatje schieten was voor Léon echt buiten zijn comfortzone. “Laat mij maar gewoon achter de toonbank stralen!” zegt hij. Maar eerlijk is eerlijk, Léon, je mag er wezen!

“Ik geniet enorm van gezelligheid, maar ook word ik heel vrolijk van hard werken en deze combinatie heb ik gevonden bij JORDYs. De bijzondere manier van klantcontact binnen het bedrijf en de rijen die tot soms buiten de winkel staan is waar ik het voor doe. Laat die klanten maar binnenstromen!”

“Ik probeer altijd alleen maar gezond te eten, maar wat ik nooit maar dan ook nooit kan laten staan zijn alle lekkere croissants, pain au chocolates en koffiebroodjes. HELP!”

Luc

Luc

“Een dag werken bij Jordy’s Bakery is meestal voorbij voordat je het in de gaten hebt.”

Zeg je Luc, dan zeg je Jordy’s Bakery! Ruim 5,5 jaar geleden is onze Luc begonnen bij Jordy’s Bakery in de beginfase van de bakkerij op de Nieuwe Binnenweg. Hij was 15 jaar en Jordy’s Bakery was zijn eerste echte baantje. Hij heeft Jordy’s Bakery groot zien worden net zoals de klanten hem groot hebben zien worden. Hij heeft nog meegemaakt hoe Pieter elke zaterdag met een klein Citroën busje de broodbestellingen in een stapeltje kratten af kwam leveren. Inmiddels rijden er dagelijks een aantal grote bestelbussen volgeladen met Jordy’s desembrood door Rotterdam en omstreken.

Luc probeert zijn image al een tijdje te veranderen, want onder collega’s staat hij bekend als de eeuwige vakantieganger. Hij gaat er regelmatig even tussenuit: lekker bakken in de zon of wanneer hij de tijd er voor heeft een verre reis naar een mooie bestemming. Naast vakantie is Luc gek op goede soja cappuccino’s, de stad Rotterdam, avocado’s, goede Netflix series, New York en op z’n tijd een goed feestje!

“Ik ben erg trots dat ik al zolang deel uit mag maken van het succes van Jordy’s Bakery. Ooit begonnen met het kleine winkeltje op de Nieuwe Binnenweg, na een paar jaar het succes van de Fenix Food Factory en tot slot het mooie nieuwe JORDYs pand op de Vlietlaan waar ik nu ook twee keer in de week met veel plezier aan het werk ben.
Wat ik zo ontzettend mooi en leuk vind aan Jordy’s Bakery is dat collega’s veel meer zijn dan alleen collega’s. Na verloop van tijd ontstaan er hele hechte en dierbare vriendschappen.”

“Eigenlijk heb ik een hele hoop JORDYs favorites, uiteindelijk is natuurlijk alles lekker. Zelf vind ik vooral de maisbroden, het mais desem en mais landbrood erg lekker. Maar ook voor een dadelreep kun je me ’s nachts wakker maken!”