Wie zijn wij

Ontmoet Jordy en zijn vrouw Marieke en alle andere medewerkers van Jordy’s Bakery.

Jordy

Jordy

“Ik ben trots op al mijn medewerkers en natuurlijk op al mijn producten”

Mijn naam is Jordy Klootwijk (1984) Nadat ik een aantal opleidingen heb geprobeerd ben ik toch mijn familie achternagegaan door een bakkersopleiding te gaan doen. Deze opleiding aan een Franse koksschool heb ik gevolgd in de VS. Daarna ben ik begonnen met mijn bedrijf Jordy’s Bakery. Naast mijn werk zijn de belangrijkste dingen in mijn leven mijn gezin en mijn vrienden. 

In 2010 begon ik mijn desembroden te produceren voor bakkerij Klootwijk om ze daar onder mijn naam te verkopen. Al snel kreeg ik er eigen horecaklanten in Rotterdam bij. Na een jaar heeft Marieke de eerste winkel opgezet en vanaf toen is de naam Jordy’s Bakery en het bedrijf gaan groeien. Ik werk zes dagen per week in de bakkerij en daar haal ik nog steeds erg veel plezier uit. Naast brood maken hou ik me bezig met verschillende facetten van het bedrijf. Het is heel fijn om met je eigen ding bezig te zijn en alsnog je passie voor het vak te behouden. De winkel en de bakkerij zijn twee verschillende plekken. Ik werk voornamelijk in de bakkerij en daar is het ‘niet lullen, maar poetsen’. Iedereen die er werkt vindt het leuk wat ‘ie doet en dat zie je aan de mensen en aan de producten. In de winkels werken allemaal andere types. Het zijn geen traditionele bakkerswinkels, maar winkels op toffe locaties waar unieke mensen werken met een eigen willetje en dat maakt ons bedrijf naar mijn mening bijzonder. Ik ben trots op al mijn medewerkers en natuurlijk op al mijn recepten en producten. Mijn lievelingsbrood is het meergranen desembrood. Dit is ook de hardloper in onze winkels.

Marieke

Marieke

“Jordy’s Bakery is een onderdeel van mijn leven en die van Jordy”

Ik ben Marieke (1983) en ik heb vooral veel gereisd want dat vond ik vroeger veel te leuk. Samen met Jordy hebben wij Jordy’s Bakery en ik heb nu al 7 jaar verkering met hem. Alle lieve mensen om mij heen en vooral Jordy en mijn kindertjes zijn erg belangrijk. Het leven van mij en Jordy draait om de kinderen en om de bakkerij. In 2011 heb ik samen met Monique en Aimée de eerste winkel op de Nieuwe Binnenweg opgestart. Dit was een jaar nadat Jordy met de bakkerij was begonnen. Ik ben nu al een tijdje met zwangerschapsverlof maar normaal gesproken werk ik drie dagen achter de toonbank en regel ik dingetjes rondom de winkels.

Jordy’s Bakery is een onderdeel van mijn leven en die van Jordy. De ontwikkeling die het bedrijf heeft gemaakt hoort ook bij onze ontwikkeling. Wat ik erg leuk vind is dat er allemaal ambitieuze mensen voor ons werken en dat er allemaal mooie dingen vanuit de bakkerij zijn ontstaan. Zoals liefde tussen klanten en tussen personeel. Belle, het dochtertje van Monique is bijvoorbeeld ook ontstaan omdat een vaste klant verliefd werd op Mo het bakkersmeisje. Hij is nu de papa van Belle. Iedereen bij ons doet waar hij of zij goed in is. En ik vind het erg bijzonder dat iedereen zich binnen de bakkerij zo lekker en op zijn gemak voelt.

Jordy bedacht ooit het aardbeiendesem en die verkopen we nu elk jaar in februari rondom Valentijnsdag. Dit brood is echt mijn lievelingsbrood. Heerlijk naturel desembrood met zoete aardbeitjes, onwijs lekker met oude kaas en natuurlijk super romantisch!

Pieter

Pieter

“De heerlijke geur van vers gebakken brood ruik ik helaas na 14 jaar werken in een bakkerij niet meer.”

Ik ben Pieter (1984), in de bakkerij en winkels bekent als Pieter, Pietertje, Pietje, Epietje en soms Harry. Vijf dagen in de week sta ik met veel plezier om 5:00 op om op tijd bij de bakkerij te zijn. Mijn werkdag begint met het maken van een bakkie koffie voor mij en mijn collega bakkers. Daarna is het hard doorwerken om op tijd bij onze winkels en klanten te zijn die ons brood met veel plezier verkopen en serveren.

Jordy is al heel lang een goede vriend van mij en heeft mij eind 2011 gevraagd te komen helpen in zijn bedrijf. Ik was toen in de afbouwfase van een groot project van mijn eigen bedrijf dat ik gestart was na mijn studie HBO Commerciële economie. Ik heb daarmee in korte tijd veel geleerd van het ondernemersschap en het werken met personeel, wat nu goed van pas komt.

Ik begon met twee dagen in de week een paar uurtjes helpen met inpakken en het wegrijden van bestellingen naar horecaklanten. Nu werk ik fulltime voor Jordy’s Bakery en ben onder meer verantwoordelijk voor het logistieke deel van de bakkerij. Daarnaast ben ik achter de schermen verantwoordelijk voor allerlei zaken rond de bakkerij en de winkels. Jordy’s Bakery is nog steeds een goed groeiend bedrijf en probeer met mijn werkzaamheden zoveel mogelijk mee te groeien en mijn verantwoordelijkheden te nemen.

Jordy’s Bakery is een bedrijf met veel verschillende type mensen in dienst, iedereen heeft zo zijn eigen achtergrond en ervaringen. Niemand is hetzelfde en dat geeft een leuke werksfeer en hoop gezelligheid.

Het meergranen desem brood 550 gram is mijn lievelingsbroodje en eet ik het liefst twee dagen in de week met een gekookt eitje aan de ontbijttafel, samen met mijn gezin.

Jeroen

Jeroen

“Het kletzenbrood is perfect voor bij alle kazen.”

Ik ben Jeroen (1992) en heb Communicatie en Multimedia Design gedaan. Ik vind vriendschap erg belangrijk, daarnaast lol maken en leuke dingen doen. Creativiteit een grote uitlaat in mijn leven, bijvoorbeeld door straatkunst te maken met verf en spuitbussen.

Ik werk sinds 2015 fulltime als chauffeur voor Jordy’s Bakery. Samen met Pieter pak ik alle producten in en brengen we ze rond naar alle winkels en horecaklanten. Door Jordy’s Bakery heb ik vastigheid en komt er letterlijk brood op de plank. De sfeer van het bedrijf is erg los. Iedereen is serieus met het werk bezig, maar daarnaast is iedereen vrolijk en ik voelde me er erg snel op mijn gemak. De producten van Jordy zijn super lekker. Ik hou erg van kaasplankjes en daarom is het kletzenbrood mijn lievelingsbrood. Lekker gevuld en perfect voor bij alle kazen.

Ruben

Ruben

“De pompoendesem is de baas van al het brood.”

Ik ben Ruben (1988). In een duister verleden heb ik Literatuurwetenschappen gestudeerd, maar nooit afgerond. Ik houd heel erg van mooie woorden, mijn wijnrode fiets en van alle mensen om mij heen die ooit, hoe zacht of luid dan ook, om een grapje van mij hebben gelachen. Ik werk sinds 2015 fulltime bij Jordy’s Bakery op de Nieuwe Binnenweg. Ik ben begonnen als winkelmedewerkers en werk inmiddels als bedrijfsleider van onze gezellige bakkerij. De werksfeer is ongedwongen en erg eerlijk. Alles wordt gezegd.

In mijn ogen is Jordy’s Bakery een bedrijf dat aanvoelt als een familie. Waar je voelt dat je jezelf mag zijn, dat je fouten mag maken en dat je kunt zeggen wat je wilt. Dit maakt dat er dingen worden benut van mensen waar ze goed in zijn. We kennen elkaars krachten en zwakten. Ik denk dat klanten het gevoel hebben dat ze naar een winkel gaan waar ze veilige en eerlijke producten kunnen kopen. Ze hebben zicht op het proces van de productie en van wat er precies in de broden verwerkt zit. Dit vind ik erg mooi. De pompoendesem is de baas van al het brood. Gewoon met olie en zout, meer heb ik niet nodig, zo lekker is het.

Nada

Nada

“Jordy’s Bakery voelt voor mij als thuiskomen.”

Ik ben Nada (1988) en ik hou van eten, koken, reizen, vrienden, feestjes en partijen. Mijn grote droom is om over een aantal jaar mijn eigen lunchzaak te openen.

In 2014 ben ik gestart bij Jordy’s Bakery. Hier heb ik in een korte tijd veel vrienden gemaakt en ben ik het desembrood en werken met zulke mooie producten enorm gaan waarderen. Tussendoor ben ik nog 1,5 jaar op reis geweest, maar ben daarna gewoon weer terug gekomen. Want de mensen die hier werken, maar ook de mensen die op ons concept afkomen, creëren een sfeer waar ik me enorm thuis voel. We werken hard en professioneel, maar er is erg veel ruimte voor persoonlijkheid en een liefdevolle benadering. Dit sluit erg aan bij hoe ik in het leven sta.

Ik ga nu aan de slag als bedrijfsleider voor de nieuwe locatie op de Vlietlaan, waar we naast een bakery ook een heel restaurant gaan opzetten. Ik ben erg benieuwd en heb er super veel zin in. Mijn lievelingsbrood was altijd het meergranen desem, maar sinds kort hebben we ook een mais landbrood en nu kan ik niet meer kiezen!

Manon

Manon

Voor mij betekent Jordy’s Bakery leuke mensen leren kennen en werken met mijn passie.

Ik ben Manon (1989) en heb de studies Allround Banketbakker en Patissier afgerond. Het leven is leuk door geluksmomentjes, liefde en vriendschappen. Ik werk sinds 2015 fulltime als banketbakster voor Jordy’s Bakery op de Nieuwe Binnenweg. Ik ben sinds kort verhuisd naar Rotterdam om hier opnieuw te beginnen. Door Jordy’s Bakery heb ik nieuwe mensen leren kennen en leuke contacten kunnen leggen. Daarnaast werk ik hier met mijn passie.

Jordy’s Bakery is professioneel maar daarnaast hangt er een gezellige en losse sfeer. Ik hou van de eerlijke producten van het bedrijf. Mijn favoriete product is toch wel de gember-pistache koek omdat ‘ie gewoon té lekker is.

Carlijn

Carlijn

Jordy’s Bakery is puur en echt.

Ik ben Carlijn (1990) en studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening. In mijn dagelijks leven geef ik om fijne gesprekken met goede vrienden, lol maken en humor. Sinds oktober 2013 sta ik achter de toonbank bij Jordy’s Bakery. Naast mijn studie werk ik vaak alleen op zaterdag. Ik sta zowel in de Fenix Food Factory als op de Nieuwe Binnenweg.

Werken bij Jordy’s Bakery betekent voor mij leuke collega’s en een goede sfeer. Twee keer in de maand sta ik met ons kraampje op de Rotterdamse Oogst markt en dat vind ik erg leuk. Al het desembrood van Jordy’s vind ik overheerlijk, maar de pompoen desem is mijn favoriet, omdat er ook pitjes in zitten en niet alleen bovenop.

Luc

Luc

“Een dag werken bij Jordy’s Bakery is meestal voorbij voordat je het in de gaten hebt.”

Ik ben Luc (1996) en studeer Communicatie. Zoals bekend bij mijn collega’s hou ik van zonnige vakanties. Verder ben ik dol op feestjes en hou ik van goede gesprekken met vrienden.

In 2012 ben ik terechtgekomen bij Jordy’s Bakery omdat ik voor school een winkelstage moest doen. Daarna ben ik als winkelmedewerker blijven werken op de zaterdagen. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik heb dezelfde Rotterdamse humor als mijn collega’s en we zijn altijd blij elkaar weer gezien te hebben. Bij Jordy’s Bakery hangt altijd een goede sfeer. Iedereen is bereid heel hard te werken. Ook tijdens de drukte kunnen we de leuke en gezellige sfeer die we onder elkaar hebben overbrengen naar klanten. Bij Jordy’s Bakery kan iedereen gewoon lekker zichzelf zijn. De ongedwongen uitstraling van de winkel en de ambachtelijke producten maken het gevoel van Jordy’s Bakery compleet. Mijn favoriete brood is het naturel desem, omdat het een lekker eenvoudig brood is wat bij elke maaltijd past.

Monique

Monique

“Ik ga altijd met veel plezier naar m’n werk door de mensen en de sfeer.”

Ik ben Monique (1981) en ik studeer Klinische Psychologie. Ik hou van nieuwe belevenissen en avonturen, van liefdevolle vriendschappen en van mijn gezin. Sinds de opening van onze winkel op de Nieuwe Binnenweg in 2011 werk ik samen met Marieke voor Jordy’s Bakery. Wij werkten toen heel veel uur per week en ik heb meegemaakt hoe Jordy’s Bakery vanaf dat punt is gaan groeien tot wat het nu is. Toen ik zwanger raakte van Belle ben ik veel minder gaan werken. Nu werk ik nog af en toe als invalkracht en op de Rotterdamse Oogstmarkt.

Jordy’s Bakery betekent voor mij bepaalde vriendschappen en sociale contacten met veel verschillende soorten mensen. Ik ben altijd met veel plezier naar mijn werk gegaan door de mensen en de sfeer. Jordy’s Bakery is lachen, lol maken en een beetje klieren. We kunnen altijd grapjes maken, maar je kunt ook je verhaal kwijt bij je collega’s. Het brood van Jordy’s Bakery is fantastisch. Mijn favoriet is de spelt zonnepit.

Annefleur

Annefleur

“Jordy’s Bakery staat voor kwaliteit, waardoor de rest vanzelf flowt.”

Ik ben Annefleur (1987) en ik heb de studies Communicatie en Filmacademie gedaan. Nu heb ik mijn eigen bedrijfje in vintage meubels en accessoires: De Verbaasde ReeWat ik belangrijk vind in het leven is kracht, liefde en goed eten. Sinds 2013 werk ik als winkelmedewerkster bij Jordy’s Bakery. Eerst veel bij de Nieuwe Binnenweg, nu alleen nog maar bij de Fenix Food Factory.

Het klinkt misschien een beetje gek, maar werken bij Jordy’s Bakery betekent voor mij ontspanning. De werksfeer is gezellig en ongedwongen met leuke collega’s. Er wordt erg goed gekeken naar het werken in teamverband. Jordy’s Bakery staat voor kwaliteit, waardoor de rest vanzelf flowt. Dat trekt de juiste mensen aan. Ik ben trots dat ik bij Jordy’s Bakery kan werken omdat ze zulke mooie producten leveren. De spelt zonnepit is mijn favoriet en ik ben verliefd op de Valentijns-taartjes die Annemiek ooit heeft gemaakt.