Over Jordy’s Bakery

Brood bakken is Jordy Klootwijk (1984) met de paplepel ingegoten. Zijn opa stond aan de voet van de bakkerijen Klootwijk. Om zijn eigen weg in te slaan heeft Jordy een bakkersopleiding in Amerika gevolgd aan het befaamde French Culinary Institute. Van één van zijn leraren kreeg hij een moederdeeg mee naar huis. Dit levende organisme heeft Jordy een jaar lang in leven moeten houden, totdat hij in 2009 zijn eigen productiebakkerij opende, gevestigd in de historische Rotterdamse Vertrekhallen. Tot en met de dag van vandaag is dit moederdeeg de bron van alle desembroden die Jordy’s Bakery produceert en verkoopt.

Marieke Goedhart (1983) heeft jaren in de horeca gewerkt. Maar ze heeft altijd al een eigen zaak willen beginnen. Met de komst van de winkel op de Nieuwe Binnenweg is die wens in vervulling gegaan. Deze opende zij in 2011 en ze werkt vanaf de start met hart en ziel voor de zaak. De winkel is inmiddels een gevestigde bakkerij in hartje centrum van Rotterdam.

Jordy’s Bakery staat voor een kwalitatief goed product waar niet mee is gerotzooid en dat vooral erg lekker smaakt. De broden van Jordy’s Bakery zijn te beschrijven als mooie en voedzame broden die ambachtelijk worden bereid met pure ingrediënten. Naast een goed product staat Jordy’s Bakery voor persoonlijke benadering. Het kopen van een brood bij de verkooppunten van Jordy’s Bakery voelt aan als een feestje.

Jordy staat nog steeds voornamelijk in de bakkerij en bakt nog elke dag met plezier zijn broden. Zijn rechterhand en vrouw Marieke staat nog altijd in de winkels. Inmiddels is Jordy’s Bakery een begrip in Rotterdam en omstreken.

De Winkel

_DSC1399 kopie
In oktober 2011 opende de eerste winkel van Jordy’s Bakery aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. In de winkel wordt niet alleen brood verkocht, maar kun je ook genieten van belegde broodjes en zoetigheden.

Al het banket worden door de banketbaksters Annemiek en Manon in de winkel bereid. Daar bevindt zich namelijk de banketbakkerij. Vanuit elke hoek van de winkel heb je hier zicht op. Je bent dus getuige van hoe de overheerlijke koeken of brownies gemaakt worden.

Het interieur

interieur
Veel materialen die je in het interieur van de winkel ziet zijn afkomstig uit de bakkerij. Zoals het bakkerslinnen waar de broden op liggen. Bij de inrichting van de winkel is uitgegaan van de basis van materialen zoals steigerpijpen en vurenhouten tafels. Overal is aandacht en tijd in gestopt. Ambacht dus, en dat zie je.

De uitbreiding

_DSC1693
Begin 2014 opende de tweede winkel van Jordy’s Bakery in de Fenix Food Factory op Katendrecht. Op deze plek komen meerdere ondernemers samen en vinden vaak evenementen plaats. Tevens is de Fenix Food Factory een grote toeristentrekker. Jordy’s Bakery verzorgt samen met de andere ondernemers elke dag weer verse en originele maaltijden. Je kunt bij Kaapse Brouwers genieten van een biertje, CiderCider verzorgt de cider en Stielman Koffiebranders zorgt voor verse koffie. Kaas en vlees haal je bij kaasmakers Booij en Firma Bijten en biologische groentes en fruit bij Rechtstreex. Jordy’s Bakery verzorgt natuurlijk het overheerlijke desembrood, het banket en de belegde broodjes.